Cícerová polievka
Cícerová polievka

Nohut çorbası/Krémová cícerová polievka fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 4. októbra 2017
Nohut çorbası/Krémová cícerová polievka (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduchá, chutná, sýta polievka :-)

Suroviny

800 g (v konzerve)
2 ks
1 ks
1 ks
1 PL (biber salça)
podľa potreby
50 g
cca 1,5 l na podliatie
1 ks
2-3 KL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Prichystáme si 1x 800 g konzervu cíceru, 2 velké mrkvy, 1 velký zemiak, väčšiu cibulu a paprikovú pastu-biber salçası. Cibulu nakrájame na drobno, zemiaky na menšie kúsky a mrkvu na tenké plátky. Cícer nezlievame ,ale použijeme ho aj so šťavou, lebo v nej je vyvarená chuť.

    Nohut çorbası/Krémová cícerová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv zosklovatíme v hrnci na oleji cibulu. Potom pridáme 1 PL paprikovej pasty a necháme spolu 1-2 minutky poškvrčať. Následne pridáme mrkvu, kúsok masla, osolíme a necháme za občasného miešania zakryté 10 minút dusiť. Za tých 10 minút mrkva dopoly zmäkne :-) Napokon pridáme zemiaky, cícer aj so šťavou a celé zalejeme aspon 1 l vody. Ale môžte aj od oka. Pridáme 1 velký bobkový list ,osolíme a necháme varit celkom do mäkka...

    Nohut çorbası/Krémová cícerová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked je všetko mäkké, bobkový list vyberieme a polievku ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Podla toho akú hustú ju chceme mať, tak podla potreby ešte dolejeme vodu. Potom pridáme sušenú mätu, ja som dala 2-3 KL a necháme polievku ešte spolu s mätou 10 minút povariť. Nakonci dochutíme citrónovou šťavou podla chuti.

    Nohut çorbası/Krémová cícerová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievka je velmi chutná a sýta. Pre výdatnejší obed sa k nej môže podávat nejaký posúch alebo slané pečivo :-) Dobrú chuť.

    Nohut çorbası/Krémová cícerová polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

stanci11
pekný recept, takéto ja rada ;), @Cesminaz myslíš že môžem použiť mletú papriku miesto pasty?
marikafil
Turecké polievky milujeme, najčastejšie robím z červenej šošovice, ale túto rozhodne vyskúšam. Manžel musí mať polievku aj na obed aj na večeru.
cesminaz
Milá @Stanci ak vies,tak radsej daj pastu.Takáto maďarská (dobrá náhrada za tú tureckú) sa iste dá kúpit aj na Slovensku.Alebo aspon niečo podobného,mozno natrafiš aj na niečo slovenské :-) Skús sa poobzerat v obchode.


cesminaz
@Methi :-) vdaka @Marikafil aj ja robim najcastejsie z cervenej šošovice,ale zmena neuskodí :-) a aj táto polievka je velmi chutná.Dufam,ze sa ozves potom,ze ako vam chutila :-)
evanaaa
@Stanci , majú tie pasty všade, ja si ich kupujem, dokonca aj paradajkový pretlak v tube, nielen paprikový ale aj miešaný - paprika, paradajka.....sú aj so slovenským názvom, ale aj s maďarským, ako ukazuje @Cesminaz. Alebo aj v malých pohároch, aj štipľavé, aj lahôdkové.
hadik
@Evanaaa (5.10.2017 21:09)

Len si nepomýľ Erős Pištu so zubnou pastou...

Na druhej strane, umyť si zuby paradajkovým pretlakom môže byť zaujímavý zážitok a omáčku na špagety dotvoriť troškou mentolu či fluoridu ešte zaujímavejší.
haji
Milá Cesmínko, snad se nakonec začnu kamarádit s cícerom, bo polievka je to moc pekná a určo chutná. P.S. Vidím, že pobavilo balení v tubě. Můj kolega léta používal hadí mast, také byla v tubě. Myslím, že do polievky si ju nedával, měl pro ni lepší místa.
monty469
Taak tato polievka sa u nas bude urcite varit. Cicer mam rada a mätu vdaka tebe nepouzivam len na caj, ale aj ako korenie do niektorých jedal. Ukladam a podam hlásenie :-)
cesminaz
@Evanaaa vdaka za tip,určite pomohol aj iným :-) Milá @Haji poviem ti pravdu,ze zo začiatku som cícer skoro vôbec nepouzivala,nebola to "moja" strukovina :-) Ale asi pred štyrmi rokmi som jedla niekde fantastický humus z cíceru...no a potom to vlastne tým začalo :-)) Teraz máme týždenne minimálne 2x cícer na stole a to bud ako humus,pyré či polievku :-) Je to výborná strukovina. @Monty469 Budem rada ak vyskúsas :-) Ja pouzivam mätu naozaj velmi casto a to najmä do polievok.Dufam,ze vam bude chutit :-) Pekny den.
1x haji
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Vynikajuca polievka - jednodnoducha a velmi chutná . Dakujeme za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia