« Naspäť na tento recept

Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) verzia na vytlačenie

Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To vytvára nezameniteľnú chuť.

Autor receptu: kvakac

Postup receptu

Pripravíme si suroviny. Čili dáte podľa seba ako mate radi pikantné. Vývar silný zeleninový. Hríby sušené, nech to pekné vonia. Tie zalejeme vriacou vodou a tu potom požijeme tiež na polievku. Tresku použijeme filety bez kože a kostí. Zeleninu očistíme.
Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 1

Všetku zeleninu krájame na drobné kocky. Cibuľku na kolieska. Bôčik pokrájame na drobno (bez kože), ten sa vyškvarí na malé kúsky.
Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 2

Do hrnca dáme olej a maslo zohriať. Do toho pridáme cibuľku, bôčik, čili a rascu. Vyškvariť do červena aspoň 10 minút na silný oheň. Ďalej dáme cesnak, len rozpučený, trochu to necháme zohriať a prevoňať.
Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 3

A teraz pridáme zeleninu aj zemiaky, chvíľu podusíme a nalejeme vývar. Do neho dáme bobkový list a nové korenie. Nesolíme až na záver.
Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 4

Varíme silno, aby sa zemiaky a zelenina domäkka uvarili. Teraz dáme tiež do hrnca hríby aj s vodou. Varíme aspoň 20 minút.
Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 5

Po tejto dobe už dáme aj tresku pokrájanú na menšie kúsky. Varíme aspoň 10 minút. Ochutnáme a pripadne osolíme, odstavíme zo sporáku necháme chvíľu postáť.
Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 6

Máme dobrú polievku s lahodnou vôňou a chuťou po rybách a hríboch. Kto chce si pridá na tanier kopček kyslej smotany.
Polievka s aljašskou treskou (fotorecept) - obrázok 7

Suroviny




8
porcií
10
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist