Rybacia polievka

Polievka s aljašskou treskou (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To vytvára nezameniteľnú chuť.

8
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Čili dáte podľa seba ako mate radi pikantné. Vývar silný zeleninový. Hríby sušené, nech to pekné vonia. Tie zalejeme vriacou vodou a tu potom požijeme tiež na polievku. Tresku použijeme filety bez kože a kostí. Zeleninu očistíme.
  2. Všetku zeleninu krájame na drobné kocky. Cibuľku na kolieska. Bôčik pokrájame na drobno (bez kože), ten sa vyškvarí na malé kúsky.
  3. Do hrnca dáme olej a maslo zohriať. Do toho pridáme cibuľku, bôčik, čili a rascu. Vyškvariť do červena aspoň 10 minút na silný oheň. Ďalej dáme cesnak, len rozpučený, trochu to necháme zohriať a prevoňať.
  4. A teraz pridáme zeleninu aj zemiaky, chvíľu podusíme a nalejeme vývar. Do neho dáme bobkový list a nové korenie. Nesolíme až na záver.
  5. Varíme silno, aby sa zemiaky a zelenina domäkka uvarili. Teraz dáme tiež do hrnca hríby aj s vodou. Varíme aspoň 20 minút.
  6. Po tejto dobe už dáme aj tresku pokrájanú na menšie kúsky. Varíme aspoň 10 minút. Ochutnáme a pripadne osolíme, odstavíme zo sporáku necháme chvíľu postáť.
  7. Máme dobrú polievku s lahodnou vôňou a chuťou po rybách a hríboch. Kto chce si pridá na tanier kopček kyslej smotany.