Rybacia polievka
Polievka s aljašskou treskou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To vytvára
nezameniteľnú chuť.
8 porcií |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Čili dáte podľa seba ako mate radi pikantné. Vývar silný zeleninový. Hríby sušené, nech to pekné vonia. Tie zalejeme vriacou vodou a tu potom požijeme tiež na polievku. Tresku použijeme filety bez kože a kostí. Zeleninu očistíme.
- Všetku zeleninu krájame na drobné kocky. Cibuľku na kolieska. Bôčik pokrájame na drobno (bez kože), ten sa vyškvarí na malé kúsky.
- Do hrnca dáme olej a maslo zohriať. Do toho pridáme cibuľku, bôčik, čili a rascu. Vyškvariť do červena aspoň 10 minút na silný oheň. Ďalej dáme cesnak, len rozpučený, trochu to necháme zohriať a prevoňať.
- A teraz pridáme zeleninu aj zemiaky, chvíľu podusíme a nalejeme vývar. Do neho dáme bobkový list a nové korenie. Nesolíme až na záver.
- Varíme silno, aby sa zemiaky a zelenina domäkka uvarili. Teraz dáme tiež do hrnca hríby aj s vodou. Varíme aspoň 20 minút.
- Po tejto dobe už dáme aj tresku pokrájanú na menšie kúsky. Varíme aspoň 10 minút. Ochutnáme a pripadne osolíme, odstavíme zo sporáku necháme chvíľu postáť.
- Máme dobrú polievku s lahodnou vôňou a chuťou po rybách a hríboch. Kto chce si pridá na tanier kopček kyslej smotany.