Zemiaková haruľa

Podlesník aj s ryžou (fotorecept)

Autor receptu: grejsy

Výborný podlesník s ryžou dnes upečený. Niekto pozná haruľu, zemiakovú babu , ale toto je podlesník.

16
porcií
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si uvaríme ryžu, ale nie úplne, len tak ju predvaríme. Zemiaky postrúhame na strúhadle. Pridáme do nich ryžu, vajcia, múku, čierne mleté korenie, majorán, prelisovaný cesnak, celú rascu a soľ. Slaninku si pokrájame na malé kocky a na bravčovej masti ju osmažíme. Pridáme ju tam a všetko riadne premiešame. Plech vymažeme bravčovou masťou a dáme do neho pripravenú masu.
  2. Pečieme 1 hodinu na 180 stupňov. Upečený podlesník ešte hneď po vytiahnutí z trúby potrieme po vrchu bravčovou masťou.
  3. Počkáme pokým trochu vychladne, aby sa nám lepšie krájal.
  4. V reze.
  5. Je naozaj chutný, voňal nám celý byt :-)