Zemiaková haruľa
Podlesník aj s ryžou (fotorecept)
Autor receptu: grejsy
Výborný podlesník s ryžou dnes upečený. Niekto pozná haruľu, zemiakovú babu , ale
toto je podlesník.
16 porcií |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé si uvaríme ryžu, ale nie úplne, len tak ju predvaríme. Zemiaky postrúhame na strúhadle. Pridáme do nich ryžu, vajcia, múku, čierne mleté korenie, majorán, prelisovaný cesnak, celú rascu a soľ. Slaninku si pokrájame na malé kocky a na bravčovej masti ju osmažíme. Pridáme ju tam a všetko riadne premiešame. Plech vymažeme bravčovou masťou a dáme do neho pripravenú masu.
- Pečieme 1 hodinu na 180 stupňov. Upečený podlesník ešte hneď po vytiahnutí z trúby potrieme po vrchu bravčovou masťou.
- Počkáme pokým trochu vychladne, aby sa nám lepšie krájal.
- V reze.
- Je naozaj chutný, voňal nám celý byt :-)