Zemiakové placky
Zemiakové placky

Pečená haruľa

emdy - fotkaemdy, 7. januára 2021
Pečená haruľa
Foto: emdy

Haruľa, bryndza, kyslá kapusta s dipom z kyslej smotany, kôpru a cesnaku.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
150 g
2 ks
125 g
100 ml
200 g
Dip:
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si klasické cesto na haruľu. Nastrúhané zemiaky, vajcia, múka, rasca, majorán, cesnak a soľ. Na plechu vyloženom papierom na pečenie vyformujeme placky, na ktoré dáme bryndzu vymiešanú s acidkom a kyslú kapustu. Posypeme rascou a majoránom.

    Pečená haruľa - obrázok 1
  2. 2

    Dip si vymiešame z kyslej smotany, kôpru a prelisovaného cesnaku. Placky pečieme na 180 stupňoch cca 25 minút. Upečené nakrájame na štvrťky a môžeme servírovať s dipom.

    Pečená haruľa - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
My sme haruľu robili vždy len ako základný recept,a na plechu.Táto kombinácia je zaujímavá,rád ju niekedy vyskúšam.
Ďakujem 💕 keď sa človeku nechce a je hladný to je najlepšia múza 😉