Plnka s údeným mäsom a kôprovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Plnka: Na väčšie kúsky nakrájanú slaninu a bôčik orestujeme na cibuľke a cesnaku. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a necháme vychladnúť. Potom mäso zmiešame so žĺtkami, nasekanou mladou žihľavou, petržlenovou vňaťou a navlhčenými rožkami. Premiešame, pridáme sneh z bielkov a zľahka premiešame. Plnku dáme do vymasteného pekáčika, ktorý sme vysypali strúhankou. Pečieme v rúre na 190°C, kým hmota stuhne – asi 45 minút na 6 cm výšky. Vyberieme a nakrájame na porcie.
  2. Vajcia uvaríme na tvrdo alebo spravíme tzv. stratené vajcia.
  3. Kôprová omáčka: Cibuľku orestujeme na masle domäkka, pridáme hladkú múku, zeleninový vývar, mlieko, soľ a povaríme asi 15 minút. Dochutíme uvareným nálevom s cukrom a octom. Povaríme a pridáme smotanu, dochutíme kôprom a všetko rozmixujeme.