Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou
Foto: Reštaurácia Magnus Trenčín
4
porcie
20 minút
príprava
14 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
80 g
50 g
50 g
5 g
5 g
2 PL
500 g
100 g
1 PL
2 ks
3 listy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom naplníme ošúpanou a nadrobno nakrájanou mrkvou, zelerom a špargľou. Rúru rozohrejeme na 160 stupňov Celzia. Prsia opečieme na panvici a kožou nadol pečieme 4 minúty. Potom prsia obrátime kožou nahor a panvicu vložíme do rúry. Pečieme 12 – 14 minút.

  2. 2

    Ošúpanú cibuľku rozštvrtíme a opečieme na masle. Pridáme ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká. Podusíme, pridáme cukor a šalviu, skaramelizujeme.

  3. 3

    Mäso podávame s cibuľovo– jablkovou prílohou, prípadne ešte dozdobíme.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha