Plnená pečeň

Plnená bravčová pečeň (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Mám tu už také recepty. Dnes som plnila pečeň ryžou a kockami klobásy.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú pečeň som umyla, osušila. Pripravila som si domácu neúdenú klobásu. Vybrala som ju z mrazáka a nenechala som ju celkom roztopiť, aby som ju mohla krájať na kocky.
  2. Do pečene som urobila nožom otvor pre plnku. Treba opatrne robiť otvor, aby sa nepoškodila vonkajšia stena.
  3. Pripravila som si plnku. Varená ryža mi ostala od včerajšieho obedu. Bola ochutená. Klobásu som ošúpala z črievka a pokrájala som ju na kocky. Pridala som vajce. Nič som nesolila a neochutila, vlastne všetko je ochutené vopred. Pomiešala som masu a nechala postáť.
  4. Do otvoru som vkladala lyžicou plnku. Pozor, nesmie sa preplniť, lebo pri pečení praskne. Otvor som uzavrela kuchynskými ihlicami.
  5. Na panvicu som dala roztopiť masť. Keď bola horúca sprudka som pečeň opiekla zo všetkých strán. Potrebuje sa zatiahnúť.
  6. Pridala som cibuľu na väčšie kusy aj cesnak a poliala vínom.
  7. Mleté čierne korenie, rascu a červenú mletú papriku.
  8. Prikryté pod pokrievkou som ho dusila 20 min.
  9. Hotovú pečeň som vybrala na dosku. Ihlice som odstránila.
  10. Nakrájala na tenké plátky.
  11. Pokiaľ sa dusila pečeň, uvarila som si zemiaky. Najradšej mám pečeň so strúhanou mrkvou ochutenou citrónom a cukrom.
  12. Prajem vám dobrú chuť.