Plnená pečeň
Plnená bravčová pečeň (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Mám tu už také recepty. Dnes som plnila pečeň ryžou a kockami klobásy.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú pečeň som umyla, osušila. Pripravila som si domácu neúdenú klobásu. Vybrala som ju z mrazáka a nenechala som ju celkom roztopiť, aby som ju mohla krájať na kocky.
- Do pečene som urobila nožom otvor pre plnku. Treba opatrne robiť otvor, aby sa nepoškodila vonkajšia stena.
- Pripravila som si plnku. Varená ryža mi ostala od včerajšieho obedu. Bola ochutená. Klobásu som ošúpala z črievka a pokrájala som ju na kocky. Pridala som vajce. Nič som nesolila a neochutila, vlastne všetko je ochutené vopred. Pomiešala som masu a nechala postáť.
- Do otvoru som vkladala lyžicou plnku. Pozor, nesmie sa preplniť, lebo pri pečení praskne. Otvor som uzavrela kuchynskými ihlicami.
- Na panvicu som dala roztopiť masť. Keď bola horúca sprudka som pečeň opiekla zo všetkých strán. Potrebuje sa zatiahnúť.
- Pridala som cibuľu na väčšie kusy aj cesnak a poliala vínom.
- Mleté čierne korenie, rascu a červenú mletú papriku.
- Prikryté pod pokrievkou som ho dusila 20 min.
- Hotovú pečeň som vybrala na dosku. Ihlice som odstránila.
- Nakrájala na tenké plátky.
- Pokiaľ sa dusila pečeň, uvarila som si zemiaky. Najradšej mám pečeň so strúhanou mrkvou ochutenou citrónom a cukrom.
- Prajem vám dobrú chuť.