Diskusia k receptu
Kapustové placky

Placky z hlávkovej kapusty fotorecept

elenas - fotkaelenas, 9. novembra 2018

Komentáre 1 - 15 z 26


Pre mňa nový nápad z hlávkovej kapusty. Robím len z kyslej. Vyzerajú výborne. Určite vyskúšam.
Chutné placky si urobila,chválim,tiež ich máme radi,ale s kôprom som neskúšala,ale vyskúšam:-) ja dávam majoránku.
@45678 (9.11.2018 14:18)

Ďakujem, kôpor mám všeobecne rada, v lete ho namrazím a potom pridávam do rôznych jedál:) A s hlávkovou kapustou veľmi pasuje.
Mouka nasava tuk. Myslim, ze kdyz je tam vajicko, mouka ani nebude potreba? Urcite to vyzkousim. Z kysaneho zeli take delam bez mouky. Napad ale super!
@Mijaita radí, že múku tam netreba ani dávať, ak je tam vajíčko, ale pritom v recepte čo dala @Haji link ju dala aj ona.....tak neviem.
@Evanaaa ten rc na okonomiyaki je japonsky a krome toho se na placky davaji omacky, tak asi aby se lepe vsakly. Krupave placicky z kysaneho zeli polohr moukou jen poprasim, aby to trochu vic lepilo. Vubec nerada moc pouzivam mouku do smazenych a pecenych mas a placicek. Tve vyzkousim snad uz zitra, mam krasne, krupave, stavnate zeli. Dam vedet
1x evanaaa
@Mijaita (9.11.2018 17:46)

Trochu múky asi bude potrebné aby placky držali pokope, ale vyskúšaj aj bez. Možnože bude ok.
Zo surovej kapusty som placky este nerobila.Ja som zvykla nakrájat kapustu na rezance a najprv ju predvarit v osolenej vode,lebo tie placky sa pečú dost rychlo a kapusta zatial určite nezmäkne.Tú kapustu necháš aj postát aby zmäkla?-lebo to nepíšeš.
1x motyka
@Haji (9.11.2018 18:58)
Ani neviem čo mám odpovedať, okonomiaki určite dobrota ale môj recept je oveľa jednoduchší aj múky dávam menej a rozhodne nie je japonský:) Je to slovanské jedlo.
2x haji, 45678
@Cesminaz (10.11.2018 09:03)

Nenechám, dobré ju potlačim rukami, ona zmäkne a pustí trochu šťavy. Aj po snažení je potom dosť mäkka. Nie je sice mäkka na kašu ale je taká akkurát, mne taká chutí a nikto sa ešte nesťažoval:) Niektorí kapustu pred prípravou uvaria, alebo podusia ale ja to nerobím.
Kapustu strúham na jemné rezančeky v robote. Možnože ak niekto nakraja na hrubo, potom je dobré aspoň obliať vriacou vodou alebo trochu posúdiť trebars s mliekom. Ale úplne varená kapusta už nie je ono.