Kapustové placky
Placky z hlávkovej kapusty (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Máme veľmi radi tieto placky. Sú jednoduché a rýchle na prípravu a zároveň veľmi
chutné. Vyskúšajte.
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu najemno nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezance. Osolíme a dobré potlačíme rukami zo všetkých strán, aby zmäkla. Pridáme vajcia, vňať (ja mam rada kôpor, pridá výbornú chuť), čierne korenie a pretlačený cesnak, podľa chuti ešte môžete pridať domácu dobre prerastenú slaninku alebo šunku. Ja som však zvolila vegetariánsku variantu, aj tá je veľmi dobrá:). Všetko spolu premiešame.
- Do zmesi pridáme 5 kopcovitých PL múky a sódu bikarbónu. Dobre premiešame.
- Zmes naberáme lyžicou a opekáme placky na rozohriatej panvici na oleji a strednom ohni z každej strany. Hotové vykladáme na tanier, prikryjeme na chvíľu pokrievkou a podávame.
- Ja mám rada s kyslou smotanou. Dobrú chuť.