Kapustové placky

Placky z hlávkovej kapusty (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Máme veľmi radi tieto placky. Sú jednoduché a rýchle na prípravu a zároveň veľmi chutné. Vyskúšajte.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu najemno nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezance. Osolíme a dobré potlačíme rukami zo všetkých strán, aby zmäkla. Pridáme vajcia, vňať (ja mam rada kôpor, pridá výbornú chuť), čierne korenie a pretlačený cesnak, podľa chuti ešte môžete pridať domácu dobre prerastenú slaninku alebo šunku. Ja som však zvolila vegetariánsku variantu, aj tá je veľmi dobrá:). Všetko spolu premiešame.
  2. Do zmesi pridáme 5 kopcovitých PL múky a sódu bikarbónu. Dobre premiešame.
  3. Zmes naberáme lyžicou a opekáme placky na rozohriatej panvici na oleji a strednom ohni z každej strany. Hotové vykladáme na tanier, prikryjeme na chvíľu pokrievkou a podávame.
  4. Ja mám rada s kyslou smotanou. Dobrú chuť.