Pizza slimáky
Pizza slimáky

Pizza slimáky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 29. novembra 2020
Pizza slimáky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Sú jednoduché, celkom rýchlo hotové a fantasticky chutné. Výborne sa hodia na desiatu do školy alebo aj do práce.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/10/pizza-slimaky.html?m=1

15 ks
porcií
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
cca 3 dl vlažná
21 g čerstvé
4 PL
1 KL
Plnka:
200 g strúhaný
1 ks
1 veľká konzerva (filé v oleji)
4-5 PL
2 ks
2 ks stredne veľká
2 strúčiky
podľa chuti
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V jednej miske si najprv premiešame múku so soľou. Pridáme olej a vo vode rozmiešané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto ešte pomocou múky krátko vymiesime do bochníka, poprášime vrch múkou a necháme 30 minút kysnúť.

    Pizza slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým nám cesto kysne, prichystáme všetko na plnku. Postrúhame syr a mozzarellu na tenko pokrájame. Cibuľu a papriku pokrájame na tenké drobné kúsky a cesnak postrúhame. Takto pokrájanú zeleninu trocha osolíme, premiešame a necháme zatiaľ bokom. Kým nakysne cesto, ona trocha zmäkne :-) Bazalku je najlepšie použiť čerstvú, ale ak nemáte po ruke, aj sušená je dobrá.

    Pizza slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika hrúbky cca 5 mm. Následne ho natrieme najprv jogurtom a potom kečupom. Kečup treba dať od oka. Od jogurtu bude cesto lepšie a aj slimáky oveľa chutnejšie :-)

    Pizza slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na natreté cesto rozdelíme najprv rovnomerne strúhaný syr a mozzarellu. Následne pokrájanú zeleninu, potom tuniaka a nakoniec to posypeme oreganom a bazalkou. Trocha môžeme aj osoliť. Napokon cesto zľahka skrútime do závinu.

    Pizza slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Závin pokrájame na slimáky hrúbky dvoch prstov a ukladáme ich na plech s papierom. Dookola natrieme slimáky vajcom a dáme ihneď piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 200 °C na 20-25 minút. Treba si to pre istotu sledovať, lebo každá rúra pečie trochu inak.

    Pizza slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tu sú už fajnové, voňavé slimáky! Jemne chrumkavé okraje a vláčna plnka ;-P Z tejto dávky mi vyšlo 15 ks. Prajem dobrú chuť !!!

    Pizza slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com :-)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
A tam je moja diéta! Pri pohľade na tvoje slimáky som ihneď vyhladla. Vyzerajú skvele a isto tak aj chutia. Plnky možno obmieňať. Vďaka za krásnu inšpiráciu.
Já bych slimákovala až bych brečela! Povedený receptík, chutný aj fotogenický. Zajímalo by mě, kolik u vás doma padne plechů? milá Cesmínko?