Pizza slimáky fotorecept
Foto: cesminaz
Sú jednoduché, celkom rýchlo hotové a fantasticky chutné. Výborne sa hodia na desiatu do školy alebo aj do práce.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/10/pizza-slimaky.html?m=1
porcií
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
cca 3 dl vlažná |
|
21 g čerstvé |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
200 g strúhaný |
|
1 ks |
|
1 veľká konzerva (filé v oleji) |
|
4-5 PL |
|
2 ks |
|
2 ks stredne veľká |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
V jednej miske si najprv premiešame múku so soľou. Pridáme olej a vo vode rozmiešané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto ešte pomocou múky krátko vymiesime do bochníka, poprášime vrch múkou a necháme 30 minút kysnúť.
-
2
Kým nám cesto kysne, prichystáme všetko na plnku. Postrúhame syr a mozzarellu na tenko pokrájame. Cibuľu a papriku pokrájame na tenké drobné kúsky a cesnak postrúhame. Takto pokrájanú zeleninu trocha osolíme, premiešame a necháme zatiaľ bokom. Kým nakysne cesto, ona trocha zmäkne :-) Bazalku je najlepšie použiť čerstvú, ale ak nemáte po ruke, aj sušená je dobrá.
-
3
Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika hrúbky cca 5 mm. Následne ho natrieme najprv jogurtom a potom kečupom. Kečup treba dať od oka. Od jogurtu bude cesto lepšie a aj slimáky oveľa chutnejšie :-)
-
4
Na natreté cesto rozdelíme najprv rovnomerne strúhaný syr a mozzarellu. Následne pokrájanú zeleninu, potom tuniaka a nakoniec to posypeme oreganom a bazalkou. Trocha môžeme aj osoliť. Napokon cesto zľahka skrútime do závinu.
-
5
Závin pokrájame na slimáky hrúbky dvoch prstov a ukladáme ich na plech s papierom. Dookola natrieme slimáky vajcom a dáme ihneď piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 200 °C na 20-25 minút. Treba si to pre istotu sledovať, lebo každá rúra pečie trochu inak.
-
6
A tu sú už fajnové, voňavé slimáky! Jemne chrumkavé okraje a vláčna plnka ;-P Z tejto dávky mi vyšlo 15 ks. Prajem dobrú chuť !!!
-
7
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com :-)
:-) vdaka za milý komentík a som rada, že sa ti receptík páči. Plnky si môž samozrejme podla chuti pozmeniť :-)
:-)) vdaka milá @haji za pochvalu. Tak čo ti poviem... Manžel a dvaja velký synovia zjedia s polievkou každý cca.3 slimáky a ja občas 2 občas 3 :-) Z týchto super slimákov zvyknu zostať na tanieri zvyčajne 2-3 kúsky. Pozdravujem.
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Myslela jsem si, že máš doma větší jedlíky. Já bych asi byla nebezpečnější než oni, haha
:-))) no neviem, neviem...či neriskuješ, či aj doma budú také chutné ;-DDD Ja školákov síce mám, ale vdaka " korone" sa momentálne učia za domácim stolom :-) Aj som uvažovala nadtým úvodom či to tak napíšem, kedže sa teraz ani do školy a na väčšine ani do práce nechodí .. :-) No ale korona nebude trvať večne, takže ten " úvod " bude zasa aktuálny ;-P Pozdravujem!
Tvoja správa ma velmi teší, som rada že chutilo :-)
Ahoj milá @haji :-) Ani nevieš ako ma teší, že tentoraz sa TY hlásiš mňe, že čo si upiekla :-)) Inak vždy len ja tebe :-) Som velmi rada, že si spokojná a že ti chutí. Dakujem ti pekne za tvoju správu :-) Prajem príjemný silvestrovský večer a všetko dobré v novom roku tebe aj tvojej rodinke!
Děkuji za přání, jsi sluníčko! Ještě musím dodat, že slimáky jsou opravdu syté! Jeden jsem snědla hned, ještě dost teplý. Po pár hodinách asi tři, nebo čtyři? vlažné. A je po mě jako po žabě. Pravda, jsem nesnídala ani neobědvala, dělala jsem si místo v bříšku. Něco jsem rozdala, zbytek dorazím během zítřka. Kam se hrabou chlebíčky.
Zdravím milá @kucharka :-) som velmi rada, že vám doma chutia! Pekný večer.