Pizza slimáky

Pizza slimáky (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Sú jednoduché, celkom rýchlo hotové a fantasticky chutné. Výborne sa hodia na desiatu do školy alebo aj do práce.

15 ks
porcií
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske si najprv premiešame múku so soľou. Pridáme olej a vo vode rozmiešané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto ešte pomocou múky krátko vymiesime do bochníka, poprášime vrch múkou a necháme 30 minút kysnúť.
  2. Kým nám cesto kysne, prichystáme všetko na plnku. Postrúhame syr a mozzarellu na tenko pokrájame. Cibuľu a papriku pokrájame na tenké drobné kúsky a cesnak postrúhame. Takto pokrájanú zeleninu trocha osolíme, premiešame a necháme zatiaľ bokom. Kým nakysne cesto, ona trocha zmäkne :-) Bazalku je najlepšie použiť čerstvú, ale ak nemáte po ruke, aj sušená je dobrá.
  3. Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika hrúbky cca 5 mm. Následne ho natrieme najprv jogurtom a potom kečupom. Kečup treba dať od oka. Od jogurtu bude cesto lepšie a aj slimáky oveľa chutnejšie :-)
  4. Na natreté cesto rozdelíme najprv rovnomerne strúhaný syr a mozzarellu. Následne pokrájanú zeleninu, potom tuniaka a nakoniec to posypeme oreganom a bazalkou. Trocha môžeme aj osoliť. Napokon cesto zľahka skrútime do závinu.
  5. Závin pokrájame na slimáky hrúbky dvoch prstov a ukladáme ich na plech s papierom. Dookola natrieme slimáky vajcom a dáme ihneď piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 200 °C na 20-25 minút. Treba si to pre istotu sledovať, lebo každá rúra pečie trochu inak.
  6. A tu sú už fajnové, voňavé slimáky! Jemne chrumkavé okraje a vláčna plnka ;-P Z tejto dávky mi vyšlo 15 ks. Prajem dobrú chuť !!!
  7. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com :-)