Chorešt s baklažánom - Khoresh Bademjan (dusené mäso s baklažánom)
Foto: eria255
Recept ma naučila rodina z Iránu a preto také zvláštne meno. Väčšina surovín v recepte bežne dostať aj u nás,alebo v špecializovaných obchodoch. Dúfam,že Zobraziť celý popisRecept ma naučila rodina z Iránu a preto také zvláštne meno. Väčšina surovín v recepte bežne dostať aj u nás,alebo v špecializovaných obchodoch. Dúfam,že Vám bude chutiť....bon appetit.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cibuľku opečieme na oleji do sklovita,pridáme kurkumu,chvíľku popražíme a pridáme pokrájané mäso na kocky a za lyžicu paradajkového pretlaku.Podlejeme vodou a dusíme,kým je mäso mäkké.
-
2
Medzitým si baklažán pokrájame na pásy osolíme(necháme vypotiť asi 10´)a na troche oleja opečieme do hneda z oboch strán.
-
3
Keď je mäso mäkké pridáme baklažán a šťavu z granátového jablka,ktorá tomu dodá kyslastú chuť a necháme ešte 5´variť...ako príloha ryža.
Robil som nedavno tiez jeden klasicky baklazanovy Perzsky vegetariansky.
varecha.pravda.sk/recepty/mirza-ghasemi-/23457-recept.htm...