Dusené mäso
Perkelt s kolienkami podľa Veroniky
Autor receptu: vera009
Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti.
5-6 porcií |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, potom dáme do hrnca s olejom a speníme do zlatista. Pridáme mäso a chvíľu pražíme, pridáme sladkú papriku, soľ, korenie, majorán a bazalku (samozrejme podľa chuti). Podlejeme vodou a dusíme.
- Keď je mäsko mäkké, pridáme mrazenú zeleninu (kukurica, hrášok, mrkva).
- Keď mäsko aj zelenina uvarená, tak ešte dochutíme omáčku a pridáme približne jednu polievkovú lyžicu Solamylu. Ak sa nám zdá omáčka riedka, ešte pridáme Solamyl. Potom ešte minútu povaríme a hotový perkelt je na svete.
- A samozrejme cestoviny si pripravíme podľa návodu. Ďakujem, dobrú chuť.