Dusené mäso

Perkelt s kolienkami podľa Veroniky

Autor receptu: vera009

Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti.

5-6
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, potom dáme do hrnca s olejom a speníme do zlatista. Pridáme mäso a chvíľu pražíme, pridáme sladkú papriku, soľ, korenie, majorán a bazalku (samozrejme podľa chuti). Podlejeme vodou a dusíme.
  2. Keď je mäsko mäkké, pridáme mrazenú zeleninu (kukurica, hrášok, mrkva).
  3. Keď mäsko aj zelenina uvarená, tak ešte dochutíme omáčku a pridáme približne jednu polievkovú lyžicu Solamylu. Ak sa nám zdá omáčka riedka, ešte pridáme Solamyl. Potom ešte minútu povaríme a hotový perkelt je na svete.
  4. A samozrejme cestoviny si pripravíme podľa návodu. Ďakujem, dobrú chuť.