Výborné pečivo na zapekanie.
6
porcií
porcií
150 minút
príprava
príprava
20 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások a necháme ho 15 minút odpočívať.
- 2
Do kvásku pridáme zbytok ingrediencií a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- 3
Cesto rozdelíme na 6 častí a vytvarujeme podľa preferencií.
- 4
Zakryjeme a necháme podkysnúť približne 2 hodiny.
- 5
Pečieme v rúre na 190 °C približne 20 minút.
- 6
Pre vegan verziu mlieko nahradíme mandľovým (alebo sójovým) a maslo rastlinným.
Tiež domáce pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Názov receptu je "Pečivo na panini" a v recepte je obsiahnuté všetko na prípravu pečiva na panini, ktoré je rovnako vidieť v hlavnej fotke. Recept je dotiahnutý presne do bodu, kde dotiahnutý má byť. :)
Podľa mňa je to skrátka recept na toustový chlieb, resp. ako autor píše nejaké pečivo na kontaktné zapekanie.... Samotné zapekanie a plnenie je už na každom individuálne.
V pohodě. Já se s tím vyrovnám.
Áno, recept je viac-menej rovnaký, ako na iný toastový chlieb, s rozdielom, ako píšem: Tu si "bochníky" priamo vytvarujeme na potreby svojho grilu.
Neprekysne, pretože je v ňom len 1 kávová lyžička droždia. A vďaka tomu potom vo výsledku nieje droždie vôbec cítiť. 🙂
Ani jeden z parametrov, ktorý spomínate v tomto prrípade nie je možné stanoviť na nejakú hodnotu, keďže každý na zapekanie používa iný gril. To sú "preferencie".
Výhoda tu spočíva v tom, že oproti klasickému toastovému chlebu opekáte kôru a nie stred.
Recept je v poriadku tak, ako je a je kompletný a zrozumiteľný pre každého. 🙂
Z toho popisu v recepte a naslednej Diskusie by som bola zmätena aj ja. A k tomu este aj ta uvodna fotka je dost zmätocna. Panini je uplne obycajny toastovy chlieb, ktory sa naplni a vlozi do kompaktneho Grilu na to urceneho. Ten ho aj predeli na trojuholniky a po stranach zapecie.
V mojom prípade som ich potreboval použiť v klasickom sendvičovači, takže zo 6-tich kúskov cesta som si vytvaroval 6 kusov pečiva s pôdorysom v tvare štvorca.
Rozdiel medzi panini pečivom a toastovým chlebom je ten, že pri chlebe je kontaktná plocha stred pečiva, pričom pri panini je to kôra.
To, čo je na Vašom obrázku s panini nemá nič spoločné.
ty musíš byť určite nejaký technik, kreslič alebo matematik:-) už na začiatku mi zneli čudne v tomto prostredí slová ako " preferencie... parametre... hodnoty" a teraz, keď si použil " 6 kusov pečiva s pôdorysom v tvare štvorca" tak už som si istá:-)) nič v zlom, je to také osvieženie, by som povedala. Myslím, že vyskúšam tvoj recept a budem sa snažiť o tie pôdorysy v tvare štvorca. A teraz už vďaka tebe viem, že panini nemôže byť toast. Vďaka.
no, je pravda, že na fréze a sústruhu som vedel robiť skôr, ako chodiť (doslova) a popracujem ešte na mojom kulinárskom slovníku.
Ale som rád, že sme sa pochopili. 😀