Foto: navardaco
5
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Vlažnú vodu, cukor a droždie zmiešame a necháme aktivovať 10 minút. V inej miske zmiešame ostatné suroviny, do ktorých pridáme vzídený kvások a vymiesime cesto.
- 2
Cesto necháme kysnúť asi 45 minút. Potom z neho tvarujeme pletenky, ktoré poukladáme na plech a necháme podkysnúť ešte 10 minút.
- 3
Pletenky pred pečením potrieme vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme pri 200 stupňoch približne 15 minút.
Tiež domáce pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Máš pekné recepty, ďakujem, že sa s nami o ne delíš.
Používam hladkú múku... ak som pridal špaldovú - menej mi to podkyslo :( Z tejto dávky vyšlo 5 pleteniek