Pečený vianočný kapor v mise

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Vypitvaného kapra zbavte šupín a hlavy a nasekajte na porcie. Do každej porcie urobte dva plytké zárezy, potrite ich cesnakom rozotretým so soľou, posypte tymianom, zakvapkajte šťavou z polovičky citróna a nechajte pol hodiny odležať.
  2. Potom ich obaľte v hladkej múke a opečte rýchlo z oboch strán na oleji na panvici. Zapekaciu misu vymažte maslom, podlejte vínom, posypte nakrájanou a na masle zľahka opraženou cibuľou, rozložte do nej porcie ryby.
  3. Na porcie položte vločky masla, posypte ich korením, zakvapkajte druhou polovičkou citróna a zapekajte v rozohriatej rúre 10–15 minút. Ozdobte mrkvovými a cuketovými hviezdičkami, dielikmi citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Kapra môžete obložiť zemiakmi alebo ich servírovať osobitne.