Pečený vianočný kapor v mise
Autor receptu: redakcia
Postup- Vypitvaného kapra zbavte šupín a hlavy a nasekajte na porcie. Do každej porcie urobte dva plytké zárezy, potrite ich cesnakom rozotretým so soľou, posypte tymianom, zakvapkajte šťavou z polovičky citróna a nechajte pol hodiny odležať.
- Potom ich obaľte v hladkej múke a opečte rýchlo z oboch strán na oleji na panvici. Zapekaciu misu vymažte maslom, podlejte vínom, posypte nakrájanou a na masle zľahka opraženou cibuľou, rozložte do
nej porcie ryby.
- Na porcie položte vločky masla, posypte ich korením, zakvapkajte druhou polovičkou citróna a zapekajte v rozohriatej rúre 10–15 minút. Ozdobte mrkvovými a cuketovými hviezdičkami, dielikmi citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Kapra môžete obložiť zemiakmi alebo ich servírovať osobitne.
|