Plnené kuracie stehná
Plnené kuracie stehná

Pečené kuracie stehná so zemiakovou plnkou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 19. mája 2021

Pozrite sa, ako inak sa dajú pripraviť pečené kuracie stehná so zemiakmi. Vyskúšajte chutné a zdravé jedlo, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda.

Videopostup

Suroviny

600 g
200 g
3 ks
30 g
5 g
Cícer s fazuľovými strukmi:
300 g
50 g
50 g
50 g
60 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vrchnú časť stehien vykostíme, narežeme a prstami mierne roztlačíme. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať.

  2. 2

    Zemiaková plnka: Očistené zemiaky nahrubo nastrúhame, pridáme vajcia, soľ, mleté čierne korenie a drvené alebo mleté vlašské orechy. Premiešame.

  3. 3

    Takto pripravenou zemiakovou zmesou naplníme stehná, zabalíme do batôžka a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšok plnky v kôpkach poukladáme okolo stehien. Navrch rozložíme nasekanú petržlenovú vňať. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30-35 minút.

  4. 4

    Cícer s fazuľovými strukmi: Na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájané olivy, na plátky nakrájanú cibuľu, mierne orestujeme. Pridáme nakrájané fazuľové struky, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Na záver pridáme cícer s trochou nálevu a podusíme.

  5. 5

    Zmes zalejeme kyslým mliekom a na miernom ohni necháme zredukovať do želanej konzistencie.

  6. 6

    Upečené plnené kuracie stehná podávame s cícerom s fazuľovými strukmi a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu