Pečené kolienko so zemiakovou kašou s mladým hráškom

Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 14. júla 2011
Pečené kolienko so zemiakovou kašou s mladým hráškom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks , z mladého prasiatka
 rozmarín, tymian
300 g
0,1 l
20 g
 vylúpaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kolienko marinujeme v zmesi bylín, cesnaku, oleja a piva a necháme cez noc v chladničke. Položíme na pekáč a pomaly pečieme pri nízkej teplote – asi 160 stupňov, až kým nie je mäso mäkké a koža pekne hnedá a chrumkavá.

  2. 2

    Medzitým pripravíme klasickú zemiakovú kašu a vmiešame do nej štuchaný mladý hrášok.

  3. 3

    Náš tip: Ku kolienku ako príloha postačí domáci chlebík, kyslá zelenina a horčica.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu