Pečené jahňacie stehno
Pečené jahňacie stehno

Pečené jahňacie na hubách a brusniciach fotorecept

violeta - fotkavioleta, 20. januára 2019
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept)
Foto: violeta
4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
3 strúčiky
2 hrste
1 hrsť
1/2 ČL
1/2 ČL
5-8 ks
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne. Do olivového oleja som pretlačila cesnak, pridala soľ, čierne korenie a tymian. V tejto marináde som uložila mäso na noc do chladničky.

    Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som opiekla a vo výpeku som orestovala nakrájanú cibuľu. Pridala som namočené sušené huby aj s vodou a scedené brusnice. Pridala som aj bobkový list a borievky, drvenú rascu, mletú papriku a soľ podľa potreby.

    Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečené mäso som naukladala do zapekacej nádoby a zaliala hubovou zmesou. Zakryté som piekla v teplovzdušnej rúre 10 minút na 220 °C a potom asi hodinu na 175 °C. Počas pečenia som mäso prevracala a podľa potreby prilievala horúcu vodu.

    Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 10-15 minút som nechala mäso dôjsť vo vypnutej rúre. Ja som servírovala s ryžou a marhuľovým kompótom.

    Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: