Pečené jahňacie na hubách a brusniciach fotorecept

violeta - fotkaVioleta, 20. januára 2019 16:39
Ďalšie recepty »
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept)Foto: violeta
4
porcie
20 min
príprava
70 min
na 175 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne. Do olivového oleja som pretlačila cesnak, pridala soľ, čierne korenie a tymian. V tejto marináde som uložila mäso na noc do chladničky.

    Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som opiekla a vo výpeku som orestovala nakrájanú cibuľu. Pridala som namočené sušené huby aj s vodou a scedené brusnice. Pridala som aj bobkový list a borievky, drvenú rascu, mletú papriku a soľ podľa potreby.

    Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečené mäso som naukladala do zapekacej nádoby a zaliala hubovou zmesou. Zakryté som piekla v teplovzdušnej rúre 10 minút na 220 °C a potom asi hodinu na 175 °C. Počas pečenia som mäso prevracala a podľa potreby prilievala horúcu vodu.

    Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 10-15 minút som nechala mäso dôjsť vo vypnutej rúre. Ja som servírovala s ryžou a marhuľovým kompótom.

    Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist