Pečené jahňacie na hubách a brusniciach fotorecept
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
500 g |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 hrste |
|
1 hrsť |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
5-8 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne. Do olivového oleja som pretlačila cesnak, pridala soľ, čierne korenie a tymian. V tejto marináde som uložila mäso na noc do chladničky.
-
2
Mäso som opiekla a vo výpeku som orestovala nakrájanú cibuľu. Pridala som namočené sušené huby aj s vodou a scedené brusnice. Pridala som aj bobkový list a borievky, drvenú rascu, mletú papriku a soľ podľa potreby.
-
3
Opečené mäso som naukladala do zapekacej nádoby a zaliala hubovou zmesou. Zakryté som piekla v teplovzdušnej rúre 10 minút na 220 °C a potom asi hodinu na 175 °C. Počas pečenia som mäso prevracala a podľa potreby prilievala horúcu vodu.
-
4
Asi 10-15 minút som nechala mäso dôjsť vo vypnutej rúre. Ja som servírovala s ryžou a marhuľovým kompótom.
Diskusia k receptu