Pečená ryba

Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

Autor receptu: podravka

Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou Podravka ochucovadla. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
  2. Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 15 minút.
  3. Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  4. Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.
  5. Malé tajomstvo: Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.