Pastiersky koláč (fotorecept)
Autor receptu: lia66
Keď už neviem čo variť, a ak mám v mraziaku poodkladané kúsky masa, ktoré mi poostávajú buď z rybiek, alebo kuracej a morčacej polievočky, tak siahnem po tomto.
Ja to už robím od oka, ale pokúsim sa napísať gramáže-vy si to už prispôsobte.
Ak masko nemusíte, tak kľudne vynechajte, poprípade ho zameňte za huby-aj tak je to lahôdka. Samozrejme, aj zeleninku si môžte prispôsobiť podľa seba.
4 porcie |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na 1pl oliv.oleja postupne osmahneme(ak sa niekomu hnusí moja Česko/Slovenčina, nech radšej nečíta-nikoho nenútim :) )nakrájanú cibuľku, nasekaný cesnak, masko, mrkvu, paradajky, papriku, chutnej, sójovú omáčku, zelenú fazuľku...ochutíme korením, soľou ...plech(jánske sklo)namažeme 1pl masla a naň vykydneme osmahnutú zmes, zarovnáme.
- Zemiaky uvaríme do makka, pridáme teplé mlieko, korenie podľa chuti, 1pl masla, nastrúhaný syr...
- ...popučíme, vôbec nemusí byť na jemnučko.
- Na plech/jánske sklo, kde sme vykydali osmahnutú masu, kydneme zemiakovú kašu, zarovnáme.
- Dáme do vyhriatej rúry na cca 180st, na 20 minút.
Po dvadsiatich minútach zvýšime teplotu na cca 230st a už len dopečieme 10 minút, aby povrch stmavol.
- Želám dobrú chuť...