Pastiersky koláč (fotorecept)

Autor receptu: lia66

Keď už neviem čo variť, a ak mám v mraziaku poodkladané kúsky masa, ktoré mi poostávajú buď z rybiek, alebo kuracej a morčacej polievočky, tak siahnem po tomto. Ja to už robím od oka, ale pokúsim sa napísať gramáže-vy si to už prispôsobte. Ak masko nemusíte, tak kľudne vynechajte, poprípade ho zameňte za huby-aj tak je to lahôdka. Samozrejme, aj zeleninku si môžte prispôsobiť podľa seba.

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na 1pl oliv.oleja postupne osmahneme(ak sa niekomu hnusí moja Česko/Slovenčina, nech radšej nečíta-nikoho nenútim :) )nakrájanú cibuľku, nasekaný cesnak, masko, mrkvu, paradajky, papriku, chutnej, sójovú omáčku, zelenú fazuľku...ochutíme korením, soľou ...plech(jánske sklo)namažeme 1pl masla a naň vykydneme osmahnutú zmes, zarovnáme.
  2. Zemiaky uvaríme do makka, pridáme teplé mlieko, korenie podľa chuti, 1pl masla, nastrúhaný syr...
  3. ...popučíme, vôbec nemusí byť na jemnučko.
  4. Na plech/jánske sklo, kde sme vykydali osmahnutú masu, kydneme zemiakovú kašu, zarovnáme.
  5. Dáme do vyhriatej rúry na cca 180st, na 20 minút. Po dvadsiatich minútach zvýšime teplotu na cca 230st a už len dopečieme 10 minút, aby povrch stmavol.
  6. Želám dobrú chuť...