Pečené jahňacie rebrá
Pečené jahňacie rebrá

Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. júna 2020

Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej roládu.

4
porcie
55 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
200 g
1 PL
50 g
2 ks
200 ml
1 ks
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kúpila som jahňacie rebierka spolu s brušnou blanou. Hneď som vedela, že blanu naplním. Jahňacia blana mi svojím mäsom pripomína bravčovú podbrušinu. Mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jahňacie blana bola dosť veľká, tak som ju od rebierok oddelila.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si jednoduchú plnku. Rožok a jarnú cibuľku som nakrájala na kolieska, posypala mletým korením, pridala som vajce a všetko som zmiešala. Plnku som uložila na mäso.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A zrolovala do rolády.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Previazala som ju kuchynským špagátom.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici som opiekla malý kúsok slaninky iba pre chuť, pridala som masť a rozohriala. Na masti som sprudka zatiahla roládu aj rebierka. Osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou. Pridala som na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a podliala troškou slepačieho vývaru, ktorý sa mi práve varil na šporáku. Počas pečenia som podľa potreby podliala vždy malým množstvom vývaru. Mäso sa pieklo 50 minút.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečenú roládu som vyložila na dosku, odstránila som špagáty.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakrájala som ju na plátky.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Výborné chrumkavé pečené rebierka a roládu som podávala s novými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jahniatká doma na dedine chovám. Tento recept s jahňacou blanou a rebierkami s neveľkým počtom ingrediencií sa mi páči. Určite ho vyskúšam
@motyka (21.6.2020 16:24)

Iste podobnú blanu na plnenie získame aj z králika tiež je to blana ktorú casto hodím do vývaru,ale ak je pekna,naplním ak to a je výborná chrumkavá...ďakujem pekne za komentár...
2x haji, motyka