Slaný koláč
Slaný koláč

Paradajkový koláč s fazuľou, so salámou a syrom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 07:00
Paradajkový koláč s fazuľou, so salámou a syrom
Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
420 g
1 ČL
3 PL
1 ks
1 ks
120 ml
1 PL
Náplň:
100 g
1 strúčik
250 g farebné
100 g
100 g sterilizovaná
100 g
100 g (feta)



Postup

  1. 1

    Múku a soľ preosejeme do misy, pridáme tuk a zapracujeme ho vidličkou. Vajce a bielok rozšľaháme v 120 ml vody, pridáme ocot a pomaly prilievame k múčnej zmesi. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odležať.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme na tenkú placku, prenesieme na plech s papierom na pečenie. Sterilizované paradajky necháme odkvapkať, premiešame s pretlačeným cesnakom a natrieme na cesto.

  3. 3

    Farebné paradajky nakrájame na kolieska, špenát opláchneme a necháme odkvapkať, fazuľu scedíme. Na cesto naukladáme paradajky, špenát, fazuľu, salámu a posypeme rozdrobeným syrom.

  4. 4

    Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút, kým nie je povrch zlatistý.

Diskusia k receptu