Paradajkový koláč s fazuľou, so salámou a syrom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 07:00
mesačník Varecha, včera 07:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
2
porcie
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
420 g |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
120 ml |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
100 g |
|
1 strúčik |
|
250 g farebné |
|
100 g |
|
100 g sterilizovaná |
|
100 g |
|
100 g (feta) |
|
Postup
-
1
Múku a soľ preosejeme do misy, pridáme tuk a zapracujeme ho vidličkou. Vajce a bielok rozšľaháme v 120 ml vody, pridáme ocot a pomaly prilievame k múčnej zmesi. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odležať.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme na tenkú placku, prenesieme na plech s papierom na pečenie. Sterilizované paradajky necháme odkvapkať, premiešame s pretlačeným cesnakom a natrieme na cesto.
- 3
Farebné paradajky nakrájame na kolieska, špenát opláchneme a necháme odkvapkať, fazuľu scedíme. Na cesto naukladáme paradajky, špenát, fazuľu, salámu a posypeme rozdrobeným syrom.
- 4
Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút, kým nie je povrch zlatistý.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu