Slaný koláč
Paradajkový koláč s fazuľou, so salámou a syrom
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 (+ odležanie) minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Múku a soľ preosejeme do misy, pridáme tuk a zapracujeme ho vidličkou. Vajce a bielok rozšľaháme v 120 ml vody, pridáme ocot a pomaly prilievame k múčnej zmesi. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odležať.
- Potom cesto rozvaľkáme na tenkú placku, prenesieme na plech s papierom na pečenie. Sterilizované paradajky necháme odkvapkať, premiešame s pretlačeným cesnakom a natrieme na cesto.
- Farebné paradajky nakrájame na kolieska, špenát opláchneme a necháme odkvapkať, fazuľu scedíme. Na cesto naukladáme paradajky, špenát, fazuľu, salámu a posypeme rozdrobeným syrom.
- Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút, kým nie je povrch zlatistý.
|