Slaný koláč

Paradajkový koláč s fazuľou, so salámou a syrom

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku a soľ preosejeme do misy, pridáme tuk a zapracujeme ho vidličkou. Vajce a bielok rozšľaháme v 120 ml vody, pridáme ocot a pomaly prilievame k múčnej zmesi. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odležať.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na tenkú placku, prenesieme na plech s papierom na pečenie. Sterilizované paradajky necháme odkvapkať, premiešame s pretlačeným cesnakom a natrieme na cesto.
  3. Farebné paradajky nakrájame na kolieska, špenát opláchneme a necháme odkvapkať, fazuľu scedíme. Na cesto naukladáme paradajky, špenát, fazuľu, salámu a posypeme rozdrobeným syrom.
  4. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút, kým nie je povrch zlatistý.