Pappardelle s lososom, kaviárom a krevetami (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Ľahké cestoviny s vôňou mora... :)

20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny:
  2. Dáme variť cestoviny do mierne osolenej vody, varíme 5 minút od bodu varu. Kým sa cestoviny varia, na oleji speníme cibuľu a cesnak, všetko na jemno nakrájané.
  3. Pridáme pokrájaného údeného lososa.
  4. Za jemného miešania chvíľu prehrejeme, a prilejeme sladkú smotanu.
  5. Pridáme kaviár, čerstvo namleté čierne korenie, a pol deci bieleho vína. Pomaly varíme, kým sa omáčka nestane krémová. Potom nastrúhame kôru z polovice citróna a šťavu z celého.
  6. Vložíme krevety a ešte cca 5 - 7 minút slabo povaríme.
  7. Uvarené cestoviny scedíme, a prelejeme hotovou omáčkou, opatrne premiešame. Podávame posypané vňaťou, pažítkou a kúskom citróna. Samozrejme, nesmie chýbať pohár bieleho suchého vína:)