Pappardelle s lososom, kaviárom a krevetami (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Ľahké cestoviny s vôňou mora... :)
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny:
- Dáme variť cestoviny do mierne osolenej vody, varíme 5 minút od bodu varu.
Kým sa cestoviny varia, na oleji speníme cibuľu a cesnak, všetko na jemno nakrájané.
- Pridáme pokrájaného údeného lososa.
- Za jemného miešania chvíľu prehrejeme, a prilejeme sladkú smotanu.
- Pridáme kaviár, čerstvo namleté čierne korenie, a pol deci bieleho vína. Pomaly varíme, kým sa omáčka nestane krémová. Potom nastrúhame kôru z polovice citróna a šťavu z celého.
- Vložíme krevety a ešte cca 5 - 7 minút slabo povaríme.
- Uvarené cestoviny scedíme, a prelejeme hotovou omáčkou, opatrne premiešame.
Podávame posypané vňaťou, pažítkou a kúskom citróna. Samozrejme, nesmie chýbať pohár bieleho suchého vína:)