Vyprážaná zelenina

Pakora

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cestíčko: Cícerovú múku preosejeme do stredne veľkej misy. Pridáme koriander, soľ, kurkumu, čili, garam masala a cesnak. Urobíme v strede jamku a postupne nalievame vodu a premiešavame na husté, hladké cestíčko.
  2. Vo veľkom kastróle rozohrejeme olej na 190 °C. V cestíčku obalené ružičky karfiol, kolieska cibule a zemiakov dávame do oleja a po malých dávkach vyprážame dozlatista asi 4–5 min. Po vybratí ukladáme na papierové servítky, aby vsali nadbytočný olej.
  3. Čatní: Zmiešame nasekanú koriandrovú vňať, mätu, čili, soľ, zázvor, cesnak a citrónovú šťavu. Spracujeme do jemnej pasty a postupne pridávame dostatočné množstvo vody, aby sa vytvorila hustá omáčka. Podávame k vypraženej zelenine.