Vyprážaná zelenina
Pakora
Autor receptu: redakcia
Postup- Cestíčko: Cícerovú múku preosejeme do stredne veľkej
misy. Pridáme koriander, soľ, kurkumu, čili, garam masala a cesnak. Urobíme v strede jamku a postupne nalievame vodu a premiešavame na husté, hladké cestíčko.
- Vo veľkom kastróle rozohrejeme olej na 190 °C.
V cestíčku obalené ružičky karfiol, kolieska cibule a zemiakov dávame
do oleja a po malých dávkach vyprážame dozlatista
asi 4–5 min. Po vybratí ukladáme na papierové servítky, aby vsali nadbytočný olej.
- Čatní: Zmiešame nasekanú koriandrovú vňať, mätu, čili, soľ, zázvor, cesnak a citrónovú šťavu. Spracujeme do jemnej pasty
a postupne pridávame dostatočné množstvo vody,
aby sa vytvorila hustá omáčka. Podávame k vypraženej zelenine.
|