Horúce jablko
Ovocný nápoj s koreninami
Autor receptu: patincatsomekitchen
Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín. Použila som jabĺčka, pomaranče a zázvor. Zázvor tam cítiť iba
mierne, ak chcete, pridajte ho viac na posilnenie imunity. Cukor môžete úplne vynechať. Do hotového nápoja môžete pridať červené víno,
vytvoríte tak výbornú falošnú sangríu.
Postup
- Ošúpte jablká, pomaranče a zázvor.
Jablká zbavte jadra a nakrájajte na väčšie mesiačiky. Zázvor nakrájajte na menšie kúsky.
- Do hrnca dajte jablká, zázvor a polovicu pomarančov. Druhú polovicu ručne odšťavte a šťavu aj dužinu pridajte do hrnca. Pridajte cukor.
- Zalejte vriacou vodou, pridajte škoricu a zopár klinčekov.
Varte, kým jabĺčka nezmäknú a nezhnednú. Občas premiešajte.
- Podávajte čerstvé alebo nechajte všetko odstáť, aby sa chute ešte lepšie premiešali.