Kuracie stehná

Orientálne kuracie stehná (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Inšpirovala som sa receptom na severoafrické kura od @frezia a zvolila som dusenie v rúre.

3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru som zapla na 200 °C. Umyté a osušené kuracie stehná som rozdelila nožom v kĺbiku na dve časti, takto som z troch dostala šesť kusov. Kožu som z nich odstránila len tú mastnejšiu. Trošku šafranu som zaliala horúcou vodou v šáločke, zvyšok korenín okrem bobkového listu treba pomlieť alebo podrviť a pripraviť z nich zmes zhruba za jednu polievkovú lyžicu. Primiešala som k nej dve lyžice oleja a so šafranom a trochou chilli omáčky som stehná ponatierala a osolila. Očistenú a nahrubo pokrájanú cibuľu a cesnak s bobkovým listom som pokládla na zvyšok oleja do primeraného pekáčika.
  2. Vývar som dala zohriať. Medzi mäso som poukladala kúsky citróna aj so šupkou a posypala som to posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
  3. Do pekáčika som naliala necelé dva decilitre vývaru a vložila som ho do rúry. Po nejakých 15 minútach som ho zakryla alobalom a znova odkryla až keď bolo mäso mäkké, aby sa aj pripieklo.
  4. Medzičasom som pripravila prílohu - tureckú ryžu s opekanými niťovkami od @cesminaz.
  5. Šťava aj mäso sú vynikajúcej chuti, trochu kyselkavé, aromatické.