Tartaletky
Tartaletky

Orechové tartaletky s cibuľovým čatní a krémom z kozieho syra

Katarína Lešková
šéfcukrárka Hotela Devín v Bratislave, 24. septembra 2021
Orechové tartaletky s cibuľovým čatní a krémom z kozieho syra
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
30 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
240 g
150 g
40 g mleté
120 g studené
1 ks
1 PL
Cibuľové čatní:
500 g
50 ml
1 PL
50 ml
3 PL
Krém z kozieho syra:
400 g
150 ml (33 %)
podľa chuti (čerstvé)
Na ozdobenie:
400 g čerstvé
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky sypké suroviny zamiešame, pridáme maslo, vajce a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme v chladničke aspoň hodinu. Potom cesto vyvaľkáme, vyložíme ním formičky a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10–12 minút. Ešte teplé z formičiek vyklopíme.

  2. 2

    Cibuľové čatní: Cibuľu očistíme, rozrežeme na polovicu a nakrájame na plátky. Orestujeme na oleji. K zlatistej cibuli pridáme med a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Prilejeme víno a balzamikový ocot, prisypeme soľ a korenie. Ďalších 15–20 minút dusíme, až čatní zhustne.

  3. 3

    Roztierateľný kozí syr vyšľaháme so smotanou a s najemno nasekanými bylinkami. Do upečených tartaletiek dáme do 1/3 cibuľové čatní, naplníme krémom z kozieho syra. Dozdobíme nakrájanými figami a posekanými orechmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia