Orechové tartaletky s cibuľovým čatní a krémom z kozieho syra
šéfcukrárka Hotela Devín v Bratislave, 24. septembra 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 240 g |
|
| 150 g |
|
| 40 g mleté |
|
| 120 g studené |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| Cibuľové čatní: | |
| 500 g |
|
| 50 ml |
|
| 1 PL |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 3 PL |
|
| Krém z kozieho syra: | |
| 400 g |
|
| 150 ml (33 %) |
|
| podľa chuti (čerstvé) |
|
| Na ozdobenie: | |
| 400 g čerstvé |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky sypké suroviny zamiešame, pridáme maslo, vajce a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme v chladničke aspoň hodinu. Potom cesto vyvaľkáme, vyložíme ním formičky a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10–12 minút. Ešte teplé z formičiek vyklopíme.
- 2
Cibuľové čatní: Cibuľu očistíme, rozrežeme na polovicu a nakrájame na plátky. Orestujeme na oleji. K zlatistej cibuli pridáme med a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Prilejeme víno a balzamikový ocot, prisypeme soľ a korenie. Ďalších 15–20 minút dusíme, až čatní zhustne.
- 3
Roztierateľný kozí syr vyšľaháme so smotanou a s najemno nasekanými bylinkami. Do upečených tartaletiek dáme do 1/3 cibuľové čatní, naplníme krémom z kozieho syra. Dozdobíme nakrájanými figami a posekanými orechmi.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu