Tartaletky

Orechové tartaletky s cibuľovým čatní a krémom z kozieho syra

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky sypké suroviny zamiešame, pridáme maslo, vajce a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme v chladničke aspoň hodinu. Potom cesto vyvaľkáme, vyložíme ním formičky a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10–12 minút. Ešte teplé z formičiek vyklopíme.
  2. Cibuľové čatní: Cibuľu očistíme, rozrežeme na polovicu a nakrájame na plátky. Orestujeme na oleji. K zlatistej cibuli pridáme med a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Prilejeme víno a balzamikový ocot, prisypeme soľ a korenie. Ďalších 15–20 minút dusíme, až čatní zhustne.
  3. Roztierateľný kozí syr vyšľaháme so smotanou a s najemno nasekanými bylinkami. Do upečených tartaletiek dáme do 1/3 cibuľové čatní, naplníme krémom z kozieho syra. Dozdobíme nakrájanými figami a posekanými orechmi.