Tartaletky
Orechové tartaletky s cibuľovým čatní a krémom z kozieho syra
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
30 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Všetky sypké suroviny zamiešame, pridáme maslo, vajce
a vypracujeme kompaktné
cesto. Necháme v chladničke
aspoň hodinu. Potom cesto vyvaľkáme, vyložíme ním formičky a pečieme
v rúre vyhriatej na 180 stupňov
asi 10–12 minút. Ešte teplé z formičiek vyklopíme.
- Cibuľové čatní: Cibuľu očistíme, rozrežeme na polovicu
a nakrájame na plátky. Orestujeme na oleji. K zlatistej cibuli
pridáme med a za stáleho miešania necháme skaramelizovať.
Prilejeme víno a balzamikový
ocot, prisypeme soľ a korenie.
Ďalších 15–20 minút dusíme,
až čatní zhustne.
- Roztierateľný kozí syr vyšľaháme so smotanou a s najemno nasekanými bylinkami. Do upečených tartaletiek dáme do 1/3 cibuľové čatní, naplníme krémom z kozieho syra. Dozdobíme nakrájanými figami
a posekanými orechmi.
|