Kuracie mäso
Opekané kuracie so zeleninou
Autor receptu: janeg
Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.
2 porcie |
10 minút príprava |
12-13 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku a odložíme bokom. Kuracie prsia nakrájame na rezance, papriky a mrkvu na plátky. Z cibuľky použijeme bielu a svetlozelenú časť nakrájanú na kolieska.
- V panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso, zhruba 5 minút, kým je takmer hotové, občas premiešame. Vyberieme na tanier a do panvice vysypeme mrkvu a papriky. Podľa potreby ešte môžeme pridať olej. Opekáme ďalších 5 minút, často miešame. Keď je zelenina napoly mäkká, premiešame omáčku a spolu s mäsom ju pridáme do panvice. Dobre premiešame a varíme 2-3 minútky, kým sa kuracie mäso dopečie a omáčka zhustne. Ku koncu pridáme cibuľku, premiešame a odstavíme.
- Môžeme podávať na dusenej ryži, posypané sezamom. Zo zeleniny sa skvelo hodí napríklad aj brokolica, zelené fazuľky, cuketa, špenát, špargľa... Jednoducho čokoľvek máte v chladničke a neviete ako využiť :)