Kuracie mäso

Opekané kuracie so zeleninou

Autor receptu: janeg

Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.

2
porcie
10 minút
príprava
12-13 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku a odložíme bokom. Kuracie prsia nakrájame na rezance, papriky a mrkvu na plátky. Z cibuľky použijeme bielu a svetlozelenú časť nakrájanú na kolieska.
  2. V panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso, zhruba 5 minút, kým je takmer hotové, občas premiešame. Vyberieme na tanier a do panvice vysypeme mrkvu a papriky. Podľa potreby ešte môžeme pridať olej. Opekáme ďalších 5 minút, často miešame. Keď je zelenina napoly mäkká, premiešame omáčku a spolu s mäsom ju pridáme do panvice. Dobre premiešame a varíme 2-3 minútky, kým sa kuracie mäso dopečie a omáčka zhustne. Ku koncu pridáme cibuľku, premiešame a odstavíme.
  3. Môžeme podávať na dusenej ryži, posypané sezamom. Zo zeleniny sa skvelo hodí napríklad aj brokolica, zelené fazuľky, cuketa, špenát, špargľa... Jednoducho čokoľvek máte v chladničke a neviete ako využiť :)