V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak. Ja som dnes uvaril obyčajnú Zobraziť celý popisV regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak. Ja som dnes uvaril obyčajnú "nevianočnú" kapustnicu alebo len kapustovú polievku. Výhoda tohto receptu je že všetko som nahádzal do jedného hrnca a varilo sa samo. Postup je trošku inakší ako pri klasickom varení domácej kapustnici. No výsledok bol dobrí a chutní :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca vložíme prekrojenú kyslú kapustu, údené kosti, bravčové kare, cesnak, klobásu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé , čierne korenie nové a dáme variť.
-
2
Uvarené kare a klobásu si vyberieme, nakrájame ... mäso oberieme od kosti a pridáme späť do hrnca.
- 3
Na koniec si na panvici opražíme cibuľu do sklovita (pre farbu - môžme pridať aj ml. červenú papriku) a pridáme do hrnca.
- 4
Kapustnicu dochutíme soľou, mletým čiernim korením, ja som pridal troška cukru a nakoniec pridáme majorán.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu