Hamburgerové žemle
Najlepšie hamburgerové žemle
Autor receptu: lea123321
U mňa top recept, sú mäkkučké,
chutné
30 minút príprava |
30-40 minút na 180-200 °C |
Postup
- Vymiesiť cesto, až kým sa neodlepuje od nádoby, poprášiť múkou a nechať kysnúť (kým zdvojnásobí objem).
Cesto sa dá pripraviť aj bez sušeného mlieka, ale s ním sú žemle oveľa chutnejšie. Kvások vopred nerobím, len všetko dám do robota a miesim.
- Z vykysnutého cesta tvarujem malé guľky, rukami cesto akoby napínam (ako pri tvarovaní chleba, knedlíka), uložím na plech, potriem slanou vodou a posypem sezamom. Opäť nechám kysnúť, až kým minimálne nezdvojnásobia objem (sama som nečakala, že takto nakysnú, robila som malé guličky) a pečiem cca 40 minút na 180-200 °C.