« Naspäť na tento recept

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu verzia na vytlačenie



Autor receptu: lunter

Postup receptu

Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú. Zbavíme ich šupiek a dužinu dáme do mixéra. Pridáme čerstvé nakrájané chilli papričky, cesnak, celé čierne korenie, soľ, rímsku rascu, citrónovú šťavu a sušený koriander. Všetko rozmixujeme na pastu, ktorú môžeme v prípade potreby rozriediť olivovým olejom.

Polievku pripravíme tak, že na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pór a cesnak. Pridáme nakrájanú mrkvu, soľ, rascu a restujeme asi 10 minút. Zmes zalejeme vývarom a dusíme domäkka, potom polievku rozmixujeme. Dochutíme Harissa pastou, šťavou z citróna, zázvorom a v prípade potreby ešte osolíme.

Extra tip: Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájané Lunter údené tofu. Keď jemne zhnedne, preložíme ho do misky. Na rovnakej panvici orestujeme píniové oriešky spolu s petržlenovou vňaťou.

Polievku môžeme servírovať ozdobenú píniovými orieškami s petržlenovou vňaťou, prípadne aj s kockami restovaného údeného tofu.

Suroviny




4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist