Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom fotorecept

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 6. júla 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept)Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
50 min
príprava

Suroviny

300 g
300 g
80 g
1 viazanička
100 g
100 g
30 g
2x 300 g
40 g

Postup prípravy

  1. 1

    Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel nakrájajme na menšie kusy a pridáme 3–4 strúčiky cesnaku. Potom pridáme olivový olej, maslo, soľ, korenie, polovicu citróna a dáme piecť pri 170 °C.

    Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo dáme do malej panvičky, nastrúhame citrónovú kôru, vyžmýkame polovicu citróna a nasekanú petržlenovú vňať a pri nízkej teplote prepečieme. Uvarené zemiaky zlejeme z vody a pridáme mladý hrášok, aby sa sparil.

    Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zemiakov pridáme upečený fenikel, na kolieska nakrájanú reďkovku a citrónové maslo. Vytlačíme šťavu z pečeného citróna a zľahka premiešame. Filety z morského vlka osolíme, okoreníme a opečieme alebo ugrilujeme. Na tanier uložíme zemiaky s feniklom a na to poukladáme filety ugrilovaného morského vlka. Prelejeme citrónovým maslom.

    Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist