Kapustová polievka
Kapustová polievka

Mliečna kapustová polievka so zemiakmi

Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 6. apríla 2021
Mliečna kapustová polievka so zemiakmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
200 g
500 ml
250 g
1/2 PL
4 guľôčky
5 guľôčok
2 ks
2 PL
 (alebo kôpor)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Do hrnca nalejeme vodu (cca 800 ml), pridáme zemiaky, soľ, všetky koreniny a dáme variť. Do druhého hrnca vložíme kyslú kapustu, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.

  2. 2

    Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme všetky koreniny a pomaly prilievame mlieko, varíme asi 3 minúty. Potom do hrnca pridáme uvarenú kyslú kapustu.

  3. 3

    Kyslú smotanu rozmiešame s cukrom a už na vypnutom sporáku pomaly pridávame do polievky. Podľa chuti môžeme dochutiť ešte soľou alebo mletým čiernym korením. Nasekaný kôpor alebo petržlenovú vňať použijeme ako čerstvú ozdobu.

Diskusia k receptu

drajan
RObím veľmi podobne, no zemiaky jemne popučím a na záver pridám slaninku, ktorá dodá polievke ten správny šmrnc. volám ju "biela kapustová".