Mliečna kapustová polievka so zemiakmi
Marek Foltín
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 6. apríla 2021
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 6. apríla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
500 ml |
|
250 g |
|
1/2 PL |
|
4 guľôčky |
|
5 guľôčok |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
(alebo kôpor) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Do hrnca nalejeme vodu (cca 800 ml), pridáme zemiaky, soľ, všetky koreniny a dáme variť. Do druhého hrnca vložíme kyslú kapustu, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.
- 2
Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme všetky koreniny a pomaly prilievame mlieko, varíme asi 3 minúty. Potom do hrnca pridáme uvarenú kyslú kapustu.
- 3
Kyslú smotanu rozmiešame s cukrom a už na vypnutom sporáku pomaly pridávame do polievky. Podľa chuti môžeme dochutiť ešte soľou alebo mletým čiernym korením. Nasekaný kôpor alebo petržlenovú vňať použijeme ako čerstvú ozdobu.
Tiež kapustová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu