Kapustová polievka

Mliečna kapustová polievka so zemiakmi

Autor receptu: redakcia

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Do hrnca nalejeme vodu (cca 800 ml), pridáme zemiaky, soľ, všetky koreniny a dáme variť. Do druhého hrnca vložíme kyslú kapustu, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.
  2. Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme všetky koreniny a pomaly prilievame mlieko, varíme asi 3 minúty. Potom do hrnca pridáme uvarenú kyslú kapustu.
  3. Kyslú smotanu rozmiešame s cukrom a už na vypnutom sporáku pomaly pridávame do polievky. Podľa chuti môžeme dochutiť ešte soľou alebo mletým čiernym korením. Nasekaný kôpor alebo petržlenovú vňať použijeme ako čerstvú ozdobu.