Kapustová polievka
Mliečna kapustová polievka so zemiakmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Do
hrnca nalejeme vodu (cca 800 ml), pridáme zemiaky, soľ, všetky koreniny a dáme variť. Do druhého hrnca vložíme kyslú kapustu,
zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.
- Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme všetky koreniny
a pomaly prilievame mlieko, varíme asi 3 minúty. Potom do
hrnca pridáme uvarenú kyslú kapustu.
- Kyslú smotanu rozmiešame s cukrom a už na vypnutom sporáku pomaly pridávame do polievky. Podľa chuti
môžeme dochutiť ešte soľou alebo mletým čiernym korením. Nasekaný kôpor alebo petržlenovú vňať použijeme
ako čerstvú ozdobu.
|