Medová torta s tvarohovým krémom s bielou čokoládou

Foto: nadejnacukrarka
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 225 g |
|
| 75 g |
|
| 3 ks |
|
| 675 g |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 750 g roztierateľný |
|
| 80 g |
|
| 250 ml |
|
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: 150 g masla + 225 g práškového cukru + 75 g medu dáme rozpustiť do hrnca, prelejeme do robota (alebo necháme voľne) a šľaháme do vychladnutia. Pridáme tri celé vajíčka a múku a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať. Zatiaľ si pripravíme krém :)
- 2
Krém: Vyšľaháme spolu - mascarpone, smotanu, tvaroh a med do polotuha. Čokoládu dáme rozpustiť do vodného kúpeľa a prilejeme ju k polotuhému vyšľahanému krému a riadne vyšľaháme (krém musí byť pevný, čokoláda krém osladí a spevní).
- 3
Vyberieme si cesto z chladničky, rozdelíme ho na 3 rovnaké časti. Kus cesta vyvaľkáme a vykrojíme pomocou šablóny alebo kartónu (podľa vašich možností) požadovaný tvar. Vykrojené cesto dáme na plech a pečieme na spodný horný ohrev 180 stupňov cca 4-5 minút (každá rúra pečie inak takže si to sledujte, aby ste ako ja na prvýkrát nevytiahli pláty čierne :) :-D Takto vykrojíme a upečieme aj ďalšie 2 korpusy.
- 4
Na vychladnutý korpus pomocou cukrárenského vrecka nanášame krém po okrajoch a do stredu - medzi necháme voľný pásik, tam dáme džem :) Položíme druhý korpus a rovnako nanesieme krém a džem. Navrch dáme tretí korpus, nanesieme už len krém a ozdobíme :) Dobrú chuť.
Tiež medová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ďakujem pekne 😇