Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Mascarponovo-čokoládová kocka

valina - fotkavalina, 3. mája 2021
Mascarponovo-čokoládová kocka
Foto: valina

Ľahký zákusok k sviatku.

40
porcií
100 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
150 g
150 ml
150 ml
150 g
100 g mleté opražené
1 bal.
2 PL
štipka
PLNKA I:
250 g
500 ml
1 bal
1 bal.
3 bal. (Indián)
PLNKA II.:
250 g
500 ml
100 g (70-90 %)
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej a vodu, múku premiešanú s mletými opraženými mandľami a práškom do pečiva. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do cesta. Cesto dáme na plech (30x40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 minút. Upečený korpus potrieme lekvárom.

  2. 2

    PLNKA I: Smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a stužovačom, pridáme mascarpone a došľaháme. Krém natrieme na lekvár. Na to poukladáme keksy Indián namočené v rozpustenej čokoláde.

  3. 3

    PLNKA II.: Deň dopredu si v 500 ml horúcej smotany rozpustíme čokoládu a necháme v chladničke. Na druhý deň zmes vyšľaháme a primiešame mascarpone. Tretinu krému natierame na keksy. Zvyšný krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a zákusok ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

motyka
Nielen nádherné a krásne, ale aj chuťovo božský. Ukladám a príležitostne určite urobím. si šikovnica veľká. Chválim.
2x haji a valina
haji
Krásná práce, o chuti si nechám zdát! Velmi povedený receptík, jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia