Čokoládový zákusok

Mascarponovo-čokoládová kocka

Autor receptu: valina

Ľahký zákusok k sviatku.

40
porcií
100 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej a vodu, múku premiešanú s mletými opraženými mandľami a práškom do pečiva. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do cesta. Cesto dáme na plech (30x40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 minút. Upečený korpus potrieme lekvárom.
  2. PLNKA I: Smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a stužovačom, pridáme mascarpone a došľaháme. Krém natrieme na lekvár. Na to poukladáme keksy Indián namočené v rozpustenej čokoláde.
  3. PLNKA II.: Deň dopredu si v 500 ml horúcej smotany rozpustíme čokoládu a necháme v chladničke. Na druhý deň zmes vyšľaháme a primiešame mascarpone. Tretinu krému natierame na keksy. Zvyšný krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a zákusok ozdobíme podľa vlastnej fantázie.