Medový zákusok
Medový zákusok

Marlenka bez vaľkania

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 21. mája 2020. Komerčný recept.
120 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
400 g
250 g
250 g
3 ks
3 PL
1 KL
podľa potreby
Plnka:
600 ml
250 g (na plnky)
2 bal.
2 bal.
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Rastlinný tuk, med, cukor roztopíme v miske nad parou. Pridáme hladkú múku, vajcia, sódu bikarbónu a premiešame. Ak sa zdá, že je cesto husté, rozriedime ho trochou mlieka.

  2. 2

    Plech vystelieme teflónovou fóliou alebo papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na 3 až 4 časti a každú rozotrieme zvlášť na papier. Upečieme pri 175 °C 7 - 8 minút.

  3. 3

    Plnka: Z mlieka, vanilínových cukrov a Zlatých krémov uvaríme puding. Zmäknutý rastlinný tuk a skaramelizované kondenzované sladené mlieko vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý puding.

  4. 4

    Z upečených plátov cesta orežeme nerovné okraje a pláty natrieme plnkou a ukladáme na seba. Zvyšnou plnkou natrieme vrch marlenky a posypeme rozdrvenými okrajkami. Nakoniec môžeme posypať sekanými orieškami a zľahka pokvapkať čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Piekla som , je to výborné ale velmi sladké. A je toho plný velký plech.
@tomeska (21.5.2020 22:22) sladkost nezmenis, to je marlenka. Nemusis vsak robit plnu davku, cesta upec len 2 a plnku urob tiez iba z polovice surovin.