Medový zákusok
Medový zákusok

Kakaový medovník

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 18. júla 2021

Tento medovník vždy pečiem so zvláštnou inšpiráciou... Chutí každému bez výnimky, skutočne jedinečná chuť.
Zdroj: https://youtu.be/yenGMZEo6UI

24
porcií
60 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

Pláty:
8 ks
400 g
100 g
400 g (18 %)
250 g
17 g
1 PL
100 g
400 g
Krém:
1 l
400 g
30 g
100 g
400 g




Postup

  1. 1

    Príprava plátov: Vajcia vyšľahať mixérom na vysokej rýchlosti. Pridať cukor, med a pokračovať v šľahaní 5 minút. Pridať smotanu, sódu bikarbónu uhasenú octom a pokračovať v šľahaní mixérom na nízkych otáčkach. Do vaječnej zmesi pridať roztopenú Heru, múku a kakao. Dôkladne vymiešať mixérom na nízkych otáčkach cca 2-3 minúty. 1/8 tekutého cesta naliať na vopred papierom na pečenie vystlaný plech (25x35 cm) a piecť 7 minút pri 200 °C, režim „hore-dole“ v strede rúry. Takto upiecť 8 plátov.

  2. 2

    Príprava krému: Škrob rozpustiť v 500 ml studeného mlieka. 500 ml mlieka pomaly priviesť do varu. Za stáleho miešania vliať do vriaceho mlieka zmes škrobu a mlieka. Variť cca 1-2 minúty. Pridať kryštálový a vanilkový cukor, opäť priviesť k varu a ochladiť. Mäkké maslo izbovej teploty vyšľahať pomocou mixéra na vysokej rýchlosti cca 6-7 minút. K maslu, za stáleho šľahania mixérom ďalších cca 10-15 minút, v malých dávkach pridať zavarený vychladnutý krém.

  3. 3

    Zostavovanie medovníka: Pláty vyrovnať orezaním okrajov. Odrezky plátov podrviť pomocou tyčového mixéra. Krém rozdeliť na 8 častí, z ktorých jednu použiť na ozdobu vrchu a okrajov medovníka. Zvyšných sedem častí krému rozdeliť medzi osem plátov. Okraje a vrch medovníka posypať podrvenými okrajmi plátov. Medovník odložiť do chladničky na 24 hodín.

  4. 4

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/yenGMZEo6UI

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia