Kakaový medovník
Foto: razomzastolom
Tento medovník vždy pečiem so zvláštnou inšpiráciou... Chutí každému bez výnimky, skutočne jedinečná chuť.
Zdroj: https://youtu.be/yenGMZEo6UI
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Pláty: | |
8 ks |
|
400 g |
|
100 g |
|
400 g (18 %) |
|
250 g |
|
17 g |
|
1 PL |
|
100 g |
|
400 g |
|
Krém: | |
1 l |
|
400 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
400 g |
|
Postup
-
1
Príprava plátov: Vajcia vyšľahať mixérom na vysokej rýchlosti. Pridať cukor, med a pokračovať v šľahaní 5 minút. Pridať smotanu, sódu bikarbónu uhasenú octom a pokračovať v šľahaní mixérom na nízkych otáčkach. Do vaječnej zmesi pridať roztopenú Heru, múku a kakao. Dôkladne vymiešať mixérom na nízkych otáčkach cca 2-3 minúty. 1/8 tekutého cesta naliať na vopred papierom na pečenie vystlaný plech (25x35 cm) a piecť 7 minút pri 200 °C, režim „hore-dole“ v strede rúry. Takto upiecť 8 plátov.
- 2
Príprava krému: Škrob rozpustiť v 500 ml studeného mlieka. 500 ml mlieka pomaly priviesť do varu. Za stáleho miešania vliať do vriaceho mlieka zmes škrobu a mlieka. Variť cca 1-2 minúty. Pridať kryštálový a vanilkový cukor, opäť priviesť k varu a ochladiť. Mäkké maslo izbovej teploty vyšľahať pomocou mixéra na vysokej rýchlosti cca 6-7 minút. K maslu, za stáleho šľahania mixérom ďalších cca 10-15 minút, v malých dávkach pridať zavarený vychladnutý krém.
- 3
Zostavovanie medovníka: Pláty vyrovnať orezaním okrajov. Odrezky plátov podrviť pomocou tyčového mixéra. Krém rozdeliť na 8 častí, z ktorých jednu použiť na ozdobu vrchu a okrajov medovníka. Zvyšných sedem častí krému rozdeliť medzi osem plátov. Okraje a vrch medovníka posypať podrvenými okrajmi plátov. Medovník odložiť do chladničky na 24 hodín.
- 4
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/yenGMZEo6UI
Tiež medový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu