Medový zákusok

Marlenka bez vaľkania

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

120 minút
príprava

Postup

  1. Cesto: Rastlinný tuk, med, cukor roztopíme v miske nad parou. Pridáme hladkú múku, vajcia, sódu bikarbónu a premiešame. Ak sa zdá, že je cesto husté, rozriedime ho trochou mlieka.
  2. Plech vystelieme teflónovou fóliou alebo papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na 3 až 4 časti a každú rozotrieme zvlášť na papier. Upečieme pri 175 °C 7 - 8 minút.
  3. Plnka: Z mlieka, vanilínových cukrov a Zlatých krémov uvaríme puding. Zmäknutý rastlinný tuk a skaramelizované kondenzované sladené mlieko vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý puding.
  4. Z upečených plátov cesta orežeme nerovné okraje a pláty natrieme plnkou a ukladáme na seba. Zvyšnou plnkou natrieme vrch marlenky a posypeme rozdrvenými okrajkami. Nakoniec môžeme posypať sekanými orieškami a zľahka pokvapkať čokoládovou polevou.