Kokosové ježe

Mamkine kokosové ježe (fotorecept)

Autor receptu: kucharecka33

Tieto rezy boli v mojom detstve súčasťou Vianoc.* Mama ich musela vždy schovať, inak by sa Štedrého večera nedožili :) Príprava je v podstate jednoduchá, len to chce trocha času a trpezlivosti.

48
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zmiešam vajce s cukrom, pridávam postupne med, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.
  2. Cesto vylejem na vymastený a hrubou múkou posypaný plech. Pečiem na 180 °C cca 20 minút (plech má cca 30x27 cm).
  3. Hotový korpus nechám vychladnúť a nakrájam na obdĺžniky (cca 3x5 cm).
  4. Pripravím si polevu. Mlieko, kakao, cukor a maslo dám do malého hrnca alebo misky a tú vložím do väčšieho hrnca s vodou, ktorú privediem do varu. Takto zmes zahrievam až kým sa maslo neroztopí, miešam, aby sa vytvorila hladká poleva. Polevu treba udržiavať nad teplým kúpeľom po celý čas. Ak by hustla, treba pridať trochu mlieka.
  5. Každý kúsok nakrájaného korpusu namočím celý do polevy...
  6. a opatrne obalím v kokose.
  7. Hotovo. Najlepšie chutia keď pár hodín postoja v chlade. Ideálne na druhý deň. Dobrú chuť!