« Naspäť na tento recept

Losos s paradajkami (fotorecept) verzia na vytlačenie

Jednoduchý a chutný recept, urobený do 30 minút.

Autor receptu: kecemis

Postup receptu

Nakrajal som salotku na drobnejsie, nakrajal rajciny na polovicky, ocistil cesnak. Mnozstvo podla chute. Nakrajam ho na male kusky.
Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1

Lososa som osolil, okorenil a posypal susenym oregano.
Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2

Na panvici som rozohrial olej. Pridal som lososa kozou navrch a varil (prazil) asi 4-6 minut. Podla hrubky ryby. Mala by byt oprazena do zlata. Potom som ich otocil a tiez opiekol asi 4-6 minut.
Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3

Rybu som vybral na tanier a pridal zvysny olej do panvice. Dal som tam nakrajanu cibulu a cesnak. Opekal som kym sa cesnak nerozvonal. Asi minute. Pridal som paradajky, osolil a okerenil. Varil som za pravidelneho miesania pokial rajciny nezmakli, pripadne mensie, ktore som nechal v kuse, nezacali praskat. Stiahol som panvicu z tepelneho zdroja a postriekal som to stavou z citrona.
Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 4

Lososa som dal na taniere, pridal paradajky, posypal parmezanom, posekanou bazalkou a postriekal jemne balsamicom.
Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 5

Suroviny




3-4
porcie
15-20
minút
príprava
15-20
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist