Losos s paradajkami
Losos s paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Jednoduchý a chutný recept, urobený do 30 minút.
3-4 porcie |
15-20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrajal som salotku na drobnejsie, nakrajal rajciny na polovicky, ocistil cesnak. Mnozstvo podla chute. Nakrajam ho na male kusky.
- Lososa som osolil, okorenil a posypal susenym oregano.
- Na panvici som rozohrial olej. Pridal som lososa kozou navrch a varil (prazil) asi 4-6 minut. Podla hrubky ryby. Mala by byt oprazena do zlata. Potom som ich otocil a tiez opiekol asi 4-6 minut.
- Rybu som vybral na tanier a pridal zvysny olej do panvice. Dal som tam nakrajanu cibulu a cesnak. Opekal som kym sa cesnak nerozvonal. Asi minute. Pridal som paradajky, osolil a okerenil. Varil som za pravidelneho miesania pokial rajciny nezmakli, pripadne mensie, ktore som nechal v kuse, nezacali praskat. Stiahol som panvicu z tepelneho zdroja a postriekal som to stavou z citrona.
- Lososa som dal na taniere, pridal paradajky, posypal parmezanom, posekanou bazalkou a postriekal jemne balsamicom.