Linecký tvarohový koláč s rebarborou a so snehom
Foto: ailuj82
Jemný, šťavnatý a osviežujúci. Ovocie sa dá obmieňať podľa sezóny.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
2 ČL |
|
Plnka: | |
500-700 g |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
|
|
Sneh: | |
6 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
štipka |
|
|
|
Okrem toho: | |
(alebo čučoriedky, maliny, jahody) |
|
Postup
-
1
Z masla, múky, cukru, žĺtok a prášku do pečiva vypracujeme cesto a dáme do chladničky aspoň na 30 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Zmiešame tvaroh (množstvo podľa chuti a čo chladnička dala), žĺtky, cukor podľa chuti, vanilkový cukor a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.
- 3
Rebarboru očistíme, nakrájame a zasypeme cukrom.
- 4
Cesto vyvaľkáme a prenesieme na plech vytrený maslom. Roztiahneme aj na kraje plechu do výšky asi 1 a pol centimetra. Navrstvíme tvarohovú plnku, posypeme rebarborou alebo iným ovocím a dáme piecť na 15 minút pri 190 stupňoch.
- 5
Z bielkov, cukru, štipky soli a škrobu vyšľaháme tuhý sneh a na záver pridáme citrónovú šťavu.
- 6
Na predpečený koláč natrieme sneh a pečieme ešte 30 minút pri 160 °C.
Tiež rebarborový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, koláčik je jednoduchý a naozaj chutný. Rebarbora je v tomto období dostupná napríklad v Kauflande.