Rebarborový koláč
Linecký tvarohový koláč s rebarborou a so snehom
Autor receptu: ailuj82
Jemný, šťavnatý a osviežujúci. Ovocie sa dá obmieňať podľa sezóny.
25 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Z masla, múky, cukru, žĺtok a prášku do pečiva vypracujeme cesto a dáme do chladničky aspoň na 30 minút.
- Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Zmiešame tvaroh (množstvo podľa chuti a čo chladnička dala), žĺtky, cukor podľa chuti, vanilkový cukor a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.
- Rebarboru očistíme, nakrájame a zasypeme cukrom.
- Cesto vyvaľkáme a prenesieme na plech vytrený maslom. Roztiahneme aj na kraje plechu do výšky asi 1 a pol centimetra. Navrstvíme tvarohovú plnku, posypeme rebarborou alebo iným ovocím a dáme piecť na 15 minút pri 190 stupňoch.
- Z bielkov, cukru, štipky soli a škrobu vyšľaháme tuhý sneh a na záver pridáme citrónovú šťavu.
- Na predpečený koláč natrieme sneh a pečieme ešte 30 minút pri 160 °C.