Dusené bravčové líčka

Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a pivo. Do základu vložíme líčka, bobkový list, nové korenie, tymian a varíme domäkka. Hotové líčka vyberieme zo základu, v ktorom sme ich dusili, základ precedíme, zredukujeme na požadovanú hustotu a zjemníme maslom.
  2. Ružičkový kel umyjeme, rozštvrtíme a krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Cibuľu, cesnak a slaninu opečieme, pridáme ružičkový kel a zalejeme smotanou. Krátko povaríme, ochutíme soľou, korením, muškátovým orechom a zjemníme maslom.
  3. Mladú cibuľku nakrájame na malé kolieska a opražíme na masle a primiešame pomliaždené varené zemiaky.