Líčka na šošovici a mrkvovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové líčka osolíme, okoreníme a opečieme v bravčovej masti. Líčka vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a zeler nakrájaný na malé kúsky. Zalejeme balzamikovým octom, ktorý necháme odpariť a pridáme červené víno, tymian, nové korenie a klinčeky.
  2. Do výpeku vložíme opečené líčka a pod pokrievkou na malom ohni dusíme domäkka. Vyberieme koreniny a šťavu aj so zeleninou rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Šťavu dochutíme soľou a korením.
  3. Mrkvová kaša: Očistenú mrkvu nakrájame na kúsky a varíme v osolenej vode domäkka. Scedíme vodu a pridáme maslo. Zázvor nastrúhame najemno a vytlačíme šťavu, ktorú pridáme ku kaši spolu so šťavou z polovice limetky. Všetko dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a mletým muškátovým kvetom.
  4. Šošovicový šalát: Šošovicu namočíme, vodu vylejeme a v čistej vode varíme takmer domäkka. Na masle opečieme šalotku, pridáme šošovicu, dobre prehrejeme a ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.