Liaty koláč s minislivkami
Do tohto koláča som zužitkovala posledné malé slivky z plánky. Upiecť sa dá s posýpkou, aj bez posýpky.
na 175 °C
Suroviny
Hrnčekové cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
štipka |
|
1 bal. |
|
2 KL |
|
1 hrnček (3,5 %) |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
Okrem toho: | |
mini |
|
1 PL |
|
1 - 2 PL |
|
2 - 3 PL |
|
Posýpka z rozpusteného masla: | |
160 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvú si nachystám posýpku na koláč. V menšej nádobe roztopím maslo. Pridám doň cukor, premiešam a nasypem múku. Miešam všetko vareškou až vznikne posýpka. Nechám ju bokom celkom vychladnúť a stuhnúť.
- 2
Cesto pripravím v jednej miske vymiešaním všetkých uvedených surovín ručným mixérom – môžete aj metličkou – do jednoliatej konzistencie. Hotové cesto nie je ani riedke, ani husté.
- 3
Pripravené cesto vylejem a zarovnám na vymastený a posypaný hlboký plech 22 x 33 cm.
- 4
Na cesto rozsypem polovičky malých sliviek, ktoré som vopred umyla a odkôstkovala. Slivky posypem cukrami podľa vlastného uváženia.
- 5
Povrch ochutených sliviek štedro posypem pripravenou vychladnutou a stuhnutou posýpkou. Neminula som všetku. Zostatok som odložila do mrazničky na ďalšie použitie.
- 6
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Skontrolujem špajľou.
- 7
Vychladnutý upečený koláč pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu