Slivkový koláč
Slivkový koláč

Liaty koláč s minislivkami

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 10:31
Liaty koláč s minislivkami
Foto: helena10

Do tohto koláča som zužitkovala posledné malé slivky z plánky. Upiecť sa dá s posýpkou, aj bez posýpky.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Hrnčekové cesto:
1 hrnček (250 ml)
2 hrnčeky
štipka
1 bal.
2 KL
1 hrnček (3,5 %)
1 ks
1/2 hrnčeka
Okrem toho:
 mini
1 PL
1 - 2 PL
2 - 3 PL
Posýpka z rozpusteného masla:
160 g
80 g
80 g
Na vymastenie a posypanie plechu:



Postup

  1. 1

    Ako prvú si nachystám posýpku na koláč. V menšej nádobe roztopím maslo. Pridám doň cukor, premiešam a nasypem múku. Miešam všetko vareškou až vznikne posýpka. Nechám ju bokom celkom vychladnúť a stuhnúť.

  2. 2

    Cesto pripravím v jednej miske vymiešaním všetkých uvedených surovín ručným mixérom – môžete aj metličkou – do jednoliatej konzistencie. Hotové cesto nie je ani riedke, ani husté.

  3. 3

    Pripravené cesto vylejem a zarovnám na vymastený a posypaný hlboký plech 22 x 33 cm.

  4. 4

    Na cesto rozsypem polovičky malých sliviek, ktoré som vopred umyla a odkôstkovala. Slivky posypem cukrami podľa vlastného uváženia.

    Liaty koláč s minislivkami - obrázok 4
  5. 5

    Povrch ochutených sliviek štedro posypem pripravenou vychladnutou a stuhnutou posýpkou. Neminula som všetku. Zostatok som odložila do mrazničky na ďalšie použitie.

  6. 6

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Skontrolujem špajľou.

    Liaty koláč s minislivkami - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnutý upečený koláč pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík, divoké slivky mě letos dostávají, chutné foto!